Dió, cukkini, mángold – sós palacsinta

A kertben már elültettem az új adag mángoldot, de persze még várni kell rá. A tavalyi – ahogy ez a mángoldnál szokás – azzal kezdte, hogy felvirágzott, de azért még lehet róla leveleket szedni. Viszont ugye nem túl sokat egyszerre. Ezért kiegészítésre szorul bármi készüljön belőle.
Így, hogy cukkiniből is csak egy darab volt – ami szintén nem nagyon elég magában, viszont töltelékanyagnak kiváló – lett egy szinte fasírt. Mert ne mondjuk, hogy az ilyesféle lepények/palacsinták nem fasírtszerűek, azaz mindent elbírnak, mindent össze lehet pakolni és mégis jó lesz.
Ellenben csinosak általában nem lesznek az ilyen kaják. Ez van.

DIÓS CUKKINI-MÁNGOLD PALACSINTA 

1 db cukkini (kb. 20-22 cm) 
250-300 g mángold 
2 db tojás 
3 ek rizsliszt 
¼ tk citrombors 
15-20 friss mentalevél 
½ marék dió 
2 gerezd fokhagyma 
1 ½ tk tahini 
só 
kókuszolaj a sütéshez 

 A cukkinit durvára reszeljük egy tálba, megsózzuk. Hagyjuk kicsit állni. Nem kell túl sok só, mert nem fogjuk lecsöpögtetni, a cukkiniből kijövő folyadék elég lesz a tészta palacsintasűrűségéhez. A mángoldot alapos mosás és szárítás után nagyobb darabokra tépjük és robotgépbe tesszük a fokhagymával, mentával és a dióval együtt, felaprítjuk, a cukkinihez tesszük. Belekeverjük a tahinit, a borsot, a tojásokat és a lisztet. Egy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kell kapnunk. Egy serpenyőben kókuszolajat forrósítunk és kissé vastagabb kisebb méretű palacsintákat sütünk – mindkét oldalukat pirosra.


Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP