Újévi detox desszert

Újév első napján sem lehet desszert nélkül maradni. Kell valami detoxikáló, nem mintha vedelés folyt volna, de azért kaja fronton adtunk az ünnepnek, ez kétségtelen.
A malachoz lencsesalátát akartam csinálni, de miután sikerült nem csinosra szétfőzni a lencsét, lett hozzá narancsos édesköménysaláta. Ezzel egyébként szerintem jobban jártunk.
Így aztán a lencseleveshez – merthogy az lett belőle – külön kellett a zöldségeket félig párolni, hogy a lencse még majd felismerhető legyen a levesben. Mindegy, akkora katasztrófa nem történt, igazából tök jó lett az a leves.
Desszert meg nem volt a vacsorához, ez a karácsony-szilveszter kombó így hatásosan leszoktatja az embert az édességről.

KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING 

100 g tápióka gyöngy 
400 ml kókusztej* 
300 ml víz 
2 ek méz 
1/2 rúd vanília felhasítva 
2-3 ek kókuszforgács 
kakaó 

A tápióka gyöngyöt kétszeres vízben beáztatjuk 15 percre, majd leszűrjük és edénybe tesszük. Ráöntjük a kókusztejet, a vizet, hozzáadjuk a felhasított vaníliát és addig főzzük, míg a gyöngyök megdagadnak és átlátszók lesznek. Nem néztem az időt, de kb. olyan 15 perc volt.
Nagyjából puding sűrűségű lesz, lehet azonnal poharakba vagy tálakba kanalazni és lehűteni, a vaníliarudat előbb vegyük ki.
Míg hűl, a kókuszforgácsot szárazon világos színűre pirítjuk, megszórjuk vele minden adag tetejét, és díszítésképpen hintünk rá kakaót is.

*Az a kókusztej inkább krém volt.


Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP