Komfort kaja

Kéne egyébként csinálni valamit ezzel a comfort fooddal, mert még nincs jó fordítása. A szívmelengetésre ott van a heartwarming. A lélekmelegítést egy az egyben megmondják, tehát a comfort food még mindig lóg a levegőben. Szerintem nem én fogom megoldani a problémát, egyfelől mást kellene kitalálnom, de az sem megy, másfelől sosem volt túl sok tehetségem a műfordításhoz. Egyszer találtam ki a crinkles nevét, és így visszagondolva igen nagy hülyeség. Ehhez képest mindenki azt használja.
Tisztára meg fogunk egészségesedni, mondta anyukám, amikor meghallotta, mit kell megenni. Igazából a kókusztej miatt volt a szarkazmus. Pedig abban a mocsok időben, ami volt a hét elején, pont ilyesmire volt szükség.
Különben meg az van, hogy ez a kókusz- meg kesudiótej magában és összekeverve is nagyon jó kávénak is, de forró csokinak meg aztán pláne. Egy kis mézes-fűszeres whiskyvel ja. A forró csoki.
Viszont sajnos egyelőre túl messze van a bolt, ahonnan be lehet ezeket szerezni. Nem mintha nem még messzebre mentünk volna érte, amikor megvettük. Majd keresek itt a közelben valami boltot, ahol fellépek az igénnyel. Kíváncsi leszek.

ÉDESBURGONYAKRÉM-LEVES

600 g édesburgonya
1 ek kókuszzsír
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
200 ml kókusztej
350 ml zöldségalaplé
só, bors
1/2 tk Pimentón de la Vera
1-2 tk mandarinos olívaolaj
  1. A kókuszzsírt felforrósítjuk egy edényben, hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát és fokhagymát, majd pár perc alatt üvegesre pároljuk.
  2. Ezután rádobjuk a meghámozott és kis kockára vágott édesburgonyát, kissé átpirítjuk, fűszerezzük sóval, borssal és a füstölt paprikával.
  3. Felöntjük a zöldségalaplével és a kókusztejjel, majd fedő alatt főzzük kb. 15 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
  4. Aztán mixerrel pürésítjük, tálaláskor meglocsoljuk kevés mandarinos olívaolajjal.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP