Gombás quinoa ropi, avagy fasírtnak minden finom

Ez tényleg így van, ahogy az is egyetemes igazság, hogy rántva is minden jó lesz.
Mostanában a kertszomszédunktól mondhatni számolatlanul kapjuk a laskagombát, ami egyébként mindig is az egyik kedvencem volt a gyorsan beszerezhető gombák közül. Így meg aztán pláne, hogy a helyünkbe érkezik a frissen szedett cucc.
Remélem, nemcsak én érzem teljesen a logika elleninek és még kevés (élettan, biológia stb.) tudással is megállapítható marhaságnak azt a nézetet, hogy mindenki érzékeny, allergiás, beteg valamilyen ételcsoport vagy összetevő miatt, csak MÉG nem tudja, mert nincsenek tünetei. Ezt így mégis hogy??? Mikor lesznek a tünetek? Két perc múlva, két év múlva? És mifélék?
Ez csak azért merült fel ilyen konkrétan, mert úgy néz ki, kisebb átalakításra szorul az étkezésem. Az ember változik, sokszor a külső és a belső körülmények együttjárása miatt beálló változások átgondolásra sarkalnak. Nincs szó ételallergiáról vagy betegségről, egyszerűen olyan változások zajlanak, amelyek teljesen normálisak, nem kórosak, de változások, tehát alkalmazkodni kell hozzájuk. Szerencsére nem jelent semmilyen külön erőfeszítést, mivel  van annyi tapasztalatom alapanyagok és ételek terén, hogy könnyedén oldom meg.
Tehát mostantól kezdve jóval több tejmentes, laktózmentes és lisztmentes étel lesz a blogon. Szerintem ugyanúgy túltengenek majd a sütemények és a desszertek, ahogy eddig. Pedig tényleg nemcsak ilyesmit eszünk, sőt. De én nagyon szeretek sütni, és valljuk be, ezek a cuccok sokkal látványosabbak. Plusz lássuk be és vegyük észre, jóval népszerűbbek is. Úgyhogy most mindjárt nem is süti lesz.

LASKAGOMBA-QUINOA ROPOGÓS
500 g laskagomba
3 szál újhagyma
10-12 levél medvehagyma
só, bors
½ ek friss citromillatú kakukkfű
1 ek friss tárkony
1 db citrom reszelt héja
1 tk chili pehely
30 g  mandula
1 csésze quinoa
2 csésze zöldségalaplé/víz
3 db tojás
2 ek kókuszliszt
4 ek rizsliszt
olaj a gomba párolásához és a fasírt sütéséhez
A quinoát alaposan átmossuk folyó víz alatt, edénybe tesszük a zöldségalaplében/vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni.
Közben a gombát megtisztítjuk, kevés olajon csíkokra tépkedve megpároljuk, szintén hagyjuk kihűlni. Ezután robotgépbe tesszük, belevágjuk ollóval a tárkonyt, az újhagymát és a medvehagymát, beleszórjuk a mandulát és összeaprítjuk. Ezután tálba rakjuk, hozzáadunk mindent, alaposan összekeverjük, hagyjuk állni egy pár percet.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a masszából evőkanálnyi mennyiséget fasírttá alakítunk, majd mindkét oldalukat pirosra sütjük.


Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP