Pêche Melba Pavlova

Szép, amikor ilyen formában találkoznak művészeti ágak.
Szerintem amiben van csoki meg meggy, az Fekete-erdő, amiben meg őszibarack és málna, az pêche Melba..
Mondhatjuk ezt a dolgok végletes leegyszerűsítésének, de legalább mindenki tudja, miről van szó. Legalábbis ezt remélem.
Váncsa István kimerítően ír az őszibarackról, és hát igaza van, az érdi valóban jó. Bár én emlékszem, hogy Budakalászon a keresztanyám szüleinek milyen barackja volt, nem kellett szégyenkezni miatta, a Lehelen 8-kor már sosem volt belőle.

PÊCHE MELBA PAVLOVA

6 db tojásfehérje
1 csipet só
200 g cukor
1/4 tk borkő

3 db őszibarack
150 g málna
250 g mascarpone
400 ml tejszín
1/2 tk vaníliapaszta

A tojásfehérjéket habbá verjük a sóval, rászórjuk a borkövet és tovább verjük fokozatosan adagolva a cukrot, míg szép fényes kemény habot kapunk.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk és két, nagyjából 20-22 cm-es kört rajzolunk rá. A körökre osztjuk a habot, nem túl gondosan simítjuk le a őket, aztán betesszük a 100 fokra előmelegített sütőbe 1 órára. Ha lejárt a sütési idő, kikapcsoljuk a sütőt, zárva tarjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét összekeverjük a vaníliával, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.
Az egyik lapot tálra tesszük, ráhalmozzuk a krém felét, kirakjuk a hámozott és szeletekre vágott őszibarackkal és a málna 1/3-ával. A másik lap következik, aztán a többi krém, a tetejére szépen elrendezzük a megmaradt gyümölcsöket.


Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP