Uborkadzsem

Gyűlnek a képek és a receptek a blogon, de a posztokat megírni nincs időm. De ha őszinte akarok lenni, inkább ihletem nincs.
Igazából azt hiszem, hogy priotitás problémáim vannak, a blog marad legutoljára mindennel szemben. Nem igazán gondolkodom azon, hogy változtassak ezen, bár az is igaz, hogy vannak fellángolásaim, ilyenkor egy-két ügyet magam mögött akarok hagyni és inkább a saját dolgaimat csinálni. Ezek mind olyanok, amelyek pillanatnyilag nem érdemlik meg a figyelmemet, aztán persze az élet másképp rendezi, kénytelen vagyok velük foglalkozni. Vannak köztük igen fájdalmas ügyek, nem is tudom, mit kezdjek velük, mit döntsek és hogyan. De egyre inkább érlelődik a megoldás, akármilyen furcsa vagy meglepő is lesz, érthetetlen másoknak, akkor is meg kell hoznom a döntést. Nem tudom, mi jobb: tűrni és nyelni a fájdalmakat a kevés felemelő pillanat érdekében, vagy hagyni az egészet úgy, ahogy van.

Na, de elég a lamentálásból, inkább érdemi dolgokkal foglalkoznék, per zöldségek. Újabban azért izgatnak leginkább, hogy lehet belőlük igazán érdekes és igazán élvezhető lekvárt vagy dzsemet készítnei.
Az alábbi nem a saját ötletem, az egyik kedvenc blogomon találtam a receptet, igazi must try. A cukor mennyiségét valamennyire csökkentettem, de így is túl édesnek találtam, ezért került bele a citromlé.
Az uborka mondható semleges ízűnek, de azért még mindig karakteresebb kissé, mit a cukkini, ami aztán tényleg mindenbe használható töltelékanyagként. Valamiért még nem vitt rá a lélek, hogy édes süteménybe reszelgessem.
A dzsem olyan, mintha uborkás limonádét kenhetnénk kenyérre. Szerintem nagyon finom. A színe gyönyörű zöld, mélyül a végére.
Már tervbe vettem, hogy elkészítem legújabb és nagyon kedves barátnémnak, akivel 1 év különbséggel ugyanazon a napon születtünk, mert nem bírja elképzelni az ízét. 


UBORKADZSEM FANNY NYOMÁN 

500 g uborka – tisztán mérve
230 g cukor
1½ ek pektin
½ tk vaníliapaszta
1 db citrom leve

Az uborkát megámozzuk, kimagozzuk és durvára reszeljük. A cukrot a pektinnel összekeverjük, a reszelt uborkához adjuk, lefedjük és 2 órán át állni hagyjuk.
Ezután feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a vaníliát és a citromlevet, majd beforraljuk a felére. Ezután kis üvegekbe töltjük.
Nem szórakoztam a kis üvegkekkel, egy ½ literesbe raktam, ugyanis pont annyi lett.


Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP