Piros

Az utóbbi idők legjobban sikerült cucca, nem is kell szerintem hozzáfűzni semmit. Nigella az alap, ahogy nagyon sokszor. Akárki akármit mond, az a nő szerintem zseniális.
Édes és savanyú elsőre, aztán jön az erő, amit a szín is ígér. Azért is szuper, mert meglepően könnyen és gyorsan elkészíthető, az erre fordított idő igazán nem áll arányban a nagyszerűséggel.

VANÍLIÁS CHILI ZSELÉ

300 g kápia paprika
12 db piros chili
500 ml almaecet
100 ml víz
450 g cukor
1 tasak Haas 3:1 lekvárzselésítő
1 tasak Bourbon vaníliás cukor

A kápiákat félbevágjuk, kiszedjük a csumáját és az összes magját, feldaraboljuk, aprítógépbe tesszük. A chilik zöld szárát letörjük, egy mozdulattal el lehet intézni, kimagozni csak akkor érdemes őket, ha félünk, túl csípős lesz a végeredmény. Én nem molyoltam ezzel, az aprítógép elintézi a magok nagyját, nem lesz gond a látvánnyal sem. 
Tehát a chiliket is az aprítógépbe tesszük a kápiához, majd meglehetősen egynemű masszává dolgozzuk az egészet. Hozzákeverjük a kevés cukorral elkevert pektint.
Egy rozsdamentes edényben lassan melegítjük az ecetet a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, míg elolvad. Hozzárakjuk a paprikát és a vizet, majd kb. a ⅔-ára forraljuk. 
Pici üvegekbe töltjük.
Húsokhoz, mindenféle sajthoz jó, de simán lehet vajas rozskenyérre is kenni nagyon vékonyan, aztán vékony körteszeleteket rátenni, meg sonkát... Óh!Erdokóstoló  – (2012. szeptember 10. 9:19)  

Jaj de mennyeien néz ki! Megkóstolnám!

erős ildikó  – (2012. szeptember 11. 20:36)  

Engem is meggyőztél, főleg a végén a "hogyan, mivel" részben, szóval sonkával, körtével máris jöhet!

Névtelen –   – (2012. október 3. 23:14)  

Szia, mennyi ideig áll el a zselé? Karácsonyi ajándék ötleteket gyűjtök épp, ezért kérdezem :)
Köszi!

Makka  – (2012. október 4. 7:31)  

Szia!
Szerintem simán eláll addig. Elég sok ecet meg cukor van benne ehhez.

Névtelen –   – (2012. október 4. 16:01)  

Köszi a választ!
Klassz a blogod! :)

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP