Szuperfúd

Az alábbi izé egyáltalán nem fotogén, ahogy a kásák többsége. Ellenben rettentő egészséges. És baromi laktató, amitől megvan az embernek az a jó érzése, hogy nagyon keveset evett. 
Aki képes ilyeneket reggelizni (én nem), annak mennyei lehet. Nekem 3-4 kiskanállal ment le, szerintem elleszek vele jó pár órát. Valószínűleg ma már egyáltalán nem lesz kedvem mást enni.
A quinoát már méltattam pár hete, de itt ugye társul a vörös áfonya és a makadámdió is, szóval tele vagyunk ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és adunk a csúf-csúf koleszterinnek is. Na meg a kókuszon el lehet élni hónapokig csak úgy magában is, annyi mindent tartalmaz, a feltört dióból kicsorgó tiszta lé gyakorlatilag izotóniás folyadék, lehet adni intravénásan, bár szerintem azért ez a Námot megjárt amerikai katonák által mesélt urban legend. 

KÓKUSZOS QUINOA KÁSA ÁFONYÁVAL ÉS PIRÍTOTT MAKADÁMIDIÓVAL

1 csésze quinoa
400 ml kókusztej
1/2 csésze víz
1 ek pálmacukor
1/2 tk vaníliapaszta
2 marék aszalt vörös áfonya
1/2 marék durvára vágott makadámdió


A kókusztejet egy edénybe öntjük, feltesszük a tűzre, belekeverjük a cukrot és a vaníliát a vízzel együtt, hagyjuk felforrni.
Közben egy szűrőben alaposan megmossuk folyó hideg víz alatt a quinoát, majd a forrásban levő kókusztejhez adjuk, belekeverjük a szintén megmosott és alaposan lecsepegtetett áfonyát is, megkeverjük.
Lefedjük és 15 perc alatt készre pároljuk alacsony hőmérsékleten.
Közben a durvára vágott diót szárazon világosra pirítjuk és a kis tálban tálalt kása tetejére szórjuk.

pinkóci  – (2012. április 20. 6:58)  

Azért ezt reggelire... van benne apai-anyai rendesen. :D

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP