Lekvárkísérletek 2.

Az újabb kísérlet is fügéből készült, kézenfekvő, ha az embernek akkor fügefája van, mint nekünk. És közben beleszerettem a kávés cuccokba is. Jó, nem volt nehéz. Az az érdekes a kávés édességekkel, hogy azt hihetnénk, sokkal több édesítő kell beléjük. Nem így van, szerintem a kávé kiemeli az édes ízt.
A múltkor főztem egy kávés őszibarackdzsemet, már pótolni is kell.
Kávéval már párosítottam fügét, egy pofonegyszerű desszert volt, szóval ez az ötlet sem igazán új. A kávé és a kardamom is jól elvannak egymással. Érdemes kipróbálni kardamomot keverni az őrölt kávéba, mielőtt espressót főzünk, pár csepp tejszínnel nagyon finom.
A babérlevelet meg nemcsak savanyúságba meg hüvelyesekhez érdemes használni.KÁVÉS-KARDAMOMOS FÜGELEKVÁR

600 g füge
150 ml espresso
125 g nádcukor
¼ tk tört kardamommag
½ tk vaníliapaszta
1 db babérlevél

A fügét óvatosan megmossuk, levágjuk a szárát, majd apró kockákra vágjuk.
Egy edényben elkeverjük a kávét és a cukrot, felfőzzük, aztán hozzáadjuk a darabolt fügét, a vaníliát, a kardamomot és a babérlevelet. Állandó kevergetés mellett közepes tűzön sűrűre főzzük a lekvárt nagyjából ½ óra alatt. Ha elég sűrű, kivesszük a babérlevelet és kis üvegekbe töltjük.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP