Ribiszkedzsem

Még maradt a ribiszkékből, ma dzsem volt soron.
Sajnálom, lehet, hogy magam vagyok a dögunalom, de nem bírok elszakadni a tonkabab piros gyömölcsökbe való reszelésétől. Szerintem minden ilyenhez gyakorlatilag kötelezővé kéne tenni, mint már a vaníliát. Azt sem lehet szinte semmiből kihagyni. Már zengedeztem róla, hogy mit művel a tonkabab a meggyel és az ún. erdei gyümölcsökkel. Én ezzel a kicsit karcos vadsággal, amit ezekhez a gyümölcsökhöz hozzátesz, tényleg nem tudok betelni.
A fehér ribiszkének főzés során konkrét hullaszíne lesz, kicsit meg is ijedtem, hogy ez most így marad a dzsememben? Mert ugye arra szerettem volna számítani – nyilván tök feleslegesen –, hogy a gyümölcsök megtartják a saját színüket és milyen kis csinos lesz majd az üvegekben... De aztán a fekete elintézte.

RIBISZKEDZSEM SANGRIÁVAL

2 kg ribiszke
2 tasak Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
400 g nádcukor
300 ml Sangria
2 tk vaníliaesszencia
1 db tonkabab


A ribiszkét megmostam, leszemeztem, egy fazékba szórtam. Hozzáadtam a zselésítőt, összekevertem, majd a cukrot, a vaníliát és a Sangriát tettem bele, belereszeltem a tonkababot is. Feltettem a tűzre, közepes hőmérsékleten főztem 30 percet, aztán azonnal kis üvegekbe töltöttem.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP