Levendula, barack, szülinap

Ma van a születésnapom, kicsit kerek, de még nem teljesen.

Van egy pár alapvetés, már ami a párosításokat illeti, vegyük például az eper-bazsalikom meg a kajszibarack-levendula párosokat. Na, ma megvolt a kajszi is meg a levendula is, de mégsem együtt. Viszont egymás után.
Délelőtt ebédeltünk tatár bifszteket, merthogy dög meleg van, nem várjuk meg azt az időt, hogy már ne lehessen létezni a teraszon. Az ebédidő meg náluk már ilyen. A hangulat pedig mindenek előtt. De azért kicsit feldobtuk a meleget levendulás pezsgőkoktéllal. Állandó szereplő lesz, nem kell hozzá semmiféle születésnap meg ilyen béna ürügyek.


Aztán következett egy igen jóképű barackos süti. Semmi parádé, egyszerűség rulez! Mert ugye van ez a hőség, csak szimpla dolgok, érezhesse mindenki jól magát, elvégre az én születésnapom van, az meg legyen mindenki számára egy vidám nap.
Nekem például azért is vidám kis nap volt, mert tök cuki bloggertársaim vannak, akik gondolnak rám. És ellátnak a jókívánságaikkal.

SÁRGABARACKOS SÜTI

200 g vaj
200 g nádcukor
4 db tojás
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
200 g liszt
2 tk sütőpor
½ tk őrölt kardamom
15 szem kajszibarack

A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, egy 30 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A puha vajat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a tojásokat egyenként keverjük bele. Majd a sütőporral és a kardamommal elkevert liszttel dolgozzuk sima tésztává.
A masszát a tepsibe simítjuk, aztán kirakjuk a félbevágott és kimagozott barackokkal.
Az előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük, amikor kicsit hűlt, megszórjuk porcukorral.Már annyit gondolkodtam ezen a dolgon, miszerint hogy érdemes receptet írni. Mármint hányadik személyben vagy mi. Az a baj, hogy ez az egyes/első kissé agresszív meg túlontúl individuális. A többes/elsőt meg Bede Róbert (akit kikérek magamnak, ahogy a virsli ujjaival tapicskolja a kajákat, az rettenet, és ez lenne még a legkisebb gond vele) amortizálta le. De talán amíg nem írkálok olyanokat, hogy mit csináltam a „levesünkkel” meg a „tésztánkkal” – ígérem, nem fogok – mehet így. Tehát váltok.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP