Borecetes receptek 3.

Miután jól kitaláltam, mit alkotok a Sütikalandok 2. fordulójára, rájöttem, hogy max. versenyen kívül indulhatok, ha már a mozgalmat én hívtam életre. Elég hülyén venné ki magát, ha ott virítana a receptem a többieké között és várnám a szavazatokat.
Ha esetleg valaki még nem tudott volna róla – amin erősen csodálkoznék – holnap éjfélig fogadjuk a recepteket a makkakonyha gmail pont com címre.

Szóval a kalandozásokat buktam, de ennek fejében ma megint borecetes napot tartottam. Miután külön szerették volna a rendezők, hogy a tavaszra való tekintettel lehetőleg minél több salátareceptet küldjünk, készítettem is egyet. Igazából 5 perc az egész, már ha minden a kezünk ügyében van.
Ráálltam mostanában a csírákra, ültettem borsót is a múlt hét hétfőn ládába, és mára lett akkora a borsócsíra, hogy felhasználható legyen. Tényleg olyan gyönyörűséges és finom, hogy az ember legszívesebben kint a kertben azonnal lelegelné minden nélkül.


KÖNNYŰ SALÁTA MUSKOTÁLYOS ÖNTETTEL (1 személyre)

2 marék rucola
1 marék borsócsíra
2 db retek
1 ek szőlőmagolaj
½ tk méz
60 g dán friss sajt
1-2 csipet Halen Môn füstölt só
frissen őrölt bors

A retket hajszálvékonyan felszeleteljük és óvatosan összeforgatjuk a rucolával meg a frissen vágott borsócsírával, elrendezzük egy tányéron.
Az öntethez egy kis tálkában összekeverjük az olajat a mézzel és a borecettel, teszünk bele 1 csipet füstölt sót és kikeverjük.
A zöldekre mozsoljuk a sajtot, meglocsoljuk az öntettel és tekerünk rá egy kis borsot, még tehetünk rá 1 csipet sót is.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP