Marokkói stílusban

Vannak kaják, amelyek sokkal finomabbak, mint ahogy kinéznek. És sokkal hamarabb készen is vannak, mint ahogy gondolnánk.
Ma megint barátnő-szombatot tartottunk, ezért olyan étel kellett, amely gyorsan összedobható beszélgetés mellett is.
A közel-keleti vagy észak-afrikai stílben összerakott ételek elég jól megfelelnek ilyen célokra. Vagy azért, mert csak össze kell dobálni őket és már lehet is enni, vagy azért, mert az összedobálás után hosszú időre magukra lehet hagyni őket például egy tagine-ban és nem kell velük foglalkozni.

MAROKKÓI FŰSZERES HÚS BULGURRAL

A húshoz:
600 g darált hús
2 ek szőlőmagolaj
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk őrölt kömény
1 tk őrölt fahéj
1 tk kurkuma
2 marék mazsola
500 ml víz vagy zöldségalaplé
só, bors

A bulgurhoz:
280 g bulgur
1 tk só
600 ml víz
1 ek szőlőmagolaj
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
2 marék dió
1-2 ek mentalevél

Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat és megpároltam rajta a finomra vágott lilahagymát meg a fokhagymát.
Ráraktam a darált húst és két spatula segítségével teljesen szétnyomkodtam, hogy morzsásra tudjon pirulni.
Ezután hozzáadtam a fűszereket, a mazsolát és a vizet, majd közepes hőmérsékleten addig főztem, míg a bulgur is kész lett.
A bulgurhoz egy lábasban felforraltam a vizet, hozzáadtam a bulgurt és a sót, elkevertem. Beleöntöttem az olajat és belereszeltem a citrom héját. Lefedve hagytam állni a meleg tűzhelyen, míg megpuhult – kb. 8-10 percig.
Tálaláskor a bulgurra halmoztam a mazsolás ragut, szórtam rá a durvára vágott és szárazon megpirított dióból meg a mentalevelekből.

boros1124  – (2011. február 14. 12:42)  

Garantálom neked, hogy finom. Én néhány hónapja vettem meg magamnak egy könyvet, amiben különböző marokkói receptek vannak. Már több ételt is megcsináltam belőle és a család is folyton követeli. Ha érdekelne, akkor ezt a könyvet keresd:
http://www.konyv-konyvek.hu/book_images/21a/999626821a.jpg

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP