BBC kontra gagyi

Nem állom meg, hogy szó nélkül menjek el a T-Kábel áldásos tevékenyége mellett.
Január 1-jével ugyanis megszüntették a BBC Entertainment csatornát és a Muzsika tévét nézhetjük helyette.
A muzsikatévé egyébként nagyjából már 15 évvel ezelőtt is kínos műsorokat sugároz Koóstolókkal meg hasonló vállalhatatlan színvonalú zenei egyvelegekkel.
A német nyelvű csatornákat már évekkel ezelőtt sikerült megszüntetni, a Mezzót sem kímélték, isten őrizz’ hogy valami választási lehetőséghez jusson a magyar. Angol nyelvű maradt a CNN, na de nem mindenki szeretne napi 24-ben híreket habzsolni. Anno volt olasz és francia nyelvű is, na de ugye ne zavarjuk össze a különleges magyarságot ilyen úri huncutságokkal.

Kezdem azt hinni, hogy így akarják megóvni a magyar lakosságot attól, hogy netán tán más nyelven is nézhessenek bármit, mint magyarul. Nyilván igazodni akarnak a (nem annyira) tisztelt hatóság elvárásaihoz, így védendő a lakosság nyelvi, erkölcsi és lelki fejlődését.
De ha nem az igazodás szülte az akciót, akkor is rendkívül szomorú a helyzet. Mert ebből arra kell következtetnünk, hogy a T-Kábel ezt gondolja az előfizetőiről. Amit én személy szerint kikérek magamnak.

timus  – (2011. január 6. 9:57)  

Most megijedtem és gyorsan megnéztem. Huh. Szerencsére van BBC Entertainment. Igaz, nekünk IPTV-nk van. Utálom, mikor valami helyett raknak be új csatornát. T-ék minden fronton sz*rok... csakhogy ők vannak ott mindenhol. :(

Ildy  – (2011. január 6. 10:24)  

Tegnap én is kb. 1 órán át bammegeltem meg anyáztam a BBC távozása miatt! Borzalmas ez a tömegbutítás, és felháborító, hogy azt tesznek a szolgáltatók, amit akarnak.

Zsuzsanna  – (2011. január 6. 11:23)  

Sebaj. Azt mondja tegnap Rákay Philip, az m1 új intendánsa, h. olyan tévét fog csinálni, mint amilyen régen volt,mikor az emberek a bioritmusukat /!/ a magyar tévé adásaihoz igazították. Szóval ne aggódj! És ne keresd a Mezzot sem, hisz ott a Duna tévében a szolnoki színház szilveszteri gálája. Akinek ennyi jó kevés...
Mondjuk Ph. nem tudja, h. anno a 60-as években tényleg nem volt vetélytársa "a" magyar közszolg. adásnak, mint tudjuk, és akkor is általában csak hetente egyszer, a keddi szappanopera vagy krimisorozat estéjén igyekeztek haza a népek tévézni.

Makka  – (2011. január 6. 12:24)  

Na jó, Fülöpke tényleg nem tud sok dolgot, vegyük például a számolást, de megemlíthetjük a szegényes nyelvi kifejezőkészségét is. Ez mostanában úgyis felértékelődött.
És mindez nem is érdekelne engem, sőt elmegyek odáig, hogy tőlem legyen muzsikatévé is.
De nekem is, mint ahogy a nagyszámú állítólag muzsikatévére vágyónak, legyen választási lehetőségem a pénzemért. Mert nekem ne mondja senki, hogy most a 21. században a kábeltévés társaságok nem képesek, csak kizárólag 50 körüli csatornahellyel rendelkezni. Meg azt is képtelenek legyenek megoldani kizárólag kis hazánkban, hogy magad állítsd ösze a csomagodat egyenként.

Jó, persze nem tudom, mit várok attól a szolgáltatótól, amelyik állítólag nem rendelkezik olyan számlázó programmal, amely törthónapot is tudna számlázni... Csak egész hónap, és "majd jóvá írják". Kösz, de én meg hadd döntsem el, hol kötöm le a pénzem kamatmentesen.

Tatin  – (2011. január 6. 14:50)  

Tavaly az UPC pont ezt csinátl. Volt egy csomó külföldi adónk. Orosz, francia, német, kínai (tök arik voltak a gyerekek az esztrádműsorokban), olasz stb. Aztán egyik napról a másikra kivette őket a csomagból.Az előfizetési díj megmaradt persze, majd bedobták újdonságnak, hogy elő lehet fizetni ezekre külön.

Zsuzsanna  – (2011. január 6. 15:03)  

Ahogy a Pál utcai fiúkban a bosnyák édesgyökérárus mondta: Hát most drágább, hát most kevesebb...

Cserke  – (2011. január 7. 11:30)  

Pont ma akartam morogni, de megelőztél. Annyira ritkán nézek tv-t, de pont ez volt az egyik adó, amit azért igen. Kisebb sokk ért, amikor odakapcsoltam és valami Csocsesz vagy ki nótázott derűsen.
Nagyon várom a napot, amikor végre lesz valami igazi konkurenciájuk erre mifelénk.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP