Szombatra egytál

Szombaton ebédre nincs is jobb, mint egytálételt készíteni. Nincs ezekben semmi erőlködés, semmi görcsölés. És mégis van bennük valami kifinomultság annak ellenére, hogy általában a különböző vidéki konyhákat idézik. Vagy pont ezért.
Tartalmasak, készíteni és enni is élvezet őket.
Miután tegnap kolbászt töltöttünk, maradt egy adag jóféle kolbászhús. Mára jól össze is érett a hűtőben.
(Egyébként kezdem nagyon unni az egész kolbászolást ilyen sűrűséggel már csak azért is, mert én gyakorlatilag sosem tudok belőle enni, mire olyanra száradna, ahogy én szeretem, a család feleszi. Viszont dolgoznom nyilván kell vele.)


ILLATOS HÚSGOMBÓCOS EGYTÁL

600 g enyhén csípős kolbászhús
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk koriandermag
½ tk római kömény
½ tk köménymag
150 g rizs
1 paradicsomkonzerv
850 ml zöldségalaplé
só, bors
1 ek összevágott petrezselyem
1 ek összevágott friss koriander


A kolbászhúsból kis gombócokat formáztam vizes kézzel és egy serpenyőben pirosra sütöttem. Szitakanállal kiszedtem egy tálba.
A visszamaradt zsiradék nagy részét kiöntöttem egy kis edénybe – majd kenegethetik kenyérre –, nagyjából 2 ek maradt a serpenyőben, azon megpároltam a finomra vágott hagymát és fokhagymát, rászórtam a mozsárban finomra tört fűszereket, pirítottam pár percig. Hozzáadtam a rizst, összekevertem.
Ráöntöttem a darabolt paradicsomot és az alaplevet, felforraltam, majd mérsékelve a hőmérsékletet 15 percig főztem. Beleraktam a húsgombócokat és újra felforraltam.
Tálalás előtt rászórtam a petrezselymet és a koriandert.
GoodFood recept.A gépet megjavították (a Starkingban – direkt leírom újra a nevüket, mert nagyon-nagyon kedvesek és segítőkészek voltak), de nem tudták egyértelműen és 100%-ra biztosan állítani, hogy az áramingadozás a hibás, így elmarad az ELMŰ vagy a biztosító abajgatása. Egyfelől annyira nem bánom, gyűlölök mindenféle ilyen hivatalosnak látszó ügyet intézni. Másfelől persze vicces lett volna kisajtolni valamelyikből a javítási költséget.
Köszönöm mindenkinek a tényleg hasznos segítő információkat erre vonatkozóan.

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP