A kis vekni második élete

Úgy tűnik, így az év utolsó negyedére elég hülye meglepetésekkel szolgál az élet, most éppen a kazánunk tököl. Mikor, ha nem a −10-ben, ugye. Hol van fűtés, hol nincs, ugyanígy a meleg víz, és a kettő nem is egyszerre tűnik el, szóval izgi nagyon. Eddig két szerelő nézte meg, mindketten másra gyanakodnak. Az egyik kétezret emleget, a másik ötvenet a javításra. Hát, remélem, az előbbinek lesz igaza. És most már megvan a három, ami a házban elromolhat, szóval elég legyen.
Valamiért nem fogyott a karácsonyra sütött panettone, meg is szikkadt már, így pudingot sütöttem belőle.
Ilyesmit nem nagyon szoktam csinálni, mert nálunk nagyon-nagyon ritkán van kalács meg hasonló péksütemény, amelyekből az ilyen pudingokat érdemes készíteni.
A család szerint ezek után rögvest szikkadt kalácsokat süssek, hogy azonnal ilyen finomakat lehessen csinálni...
Értem én. Igazi hideg időkre való fogás, illatos, meleg, egy jó része ropogós, a többi meg puha, krémes. Nem vagyok egy pokrócba csavarodós, meleg vacokba bekucorodós valaki, de ez a puding ilyen hangulatot idéz.


PANTTONEPUDING

1-2 ek vaj
3 db tojás
4 ek nádcukor
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
300 ml tej
250 ml tejszín

A sütőt előmelegítettem 180 °C-ra, egy tűzálló tálat kikentem vajjal.
A panettonét hosszában félbevágtam, majd ezeket a negyedeket keresztben vékony szeletekre. Két-két szeletből kis szendvicseket készítettem: megkentem mindkét szeletet vajjal, majd vékonyan a lekvárral, öszeragasztottam és egymás mellé raktam a tálba. Felváltva raktam a sütőtök- és narancslekváros darabokat.
A tojásokat elhabartam a cukrorral és a vaníliás cukorral, hozzáöntöttem a tejet és a tejszínt, azokkal is simára kevertem, majd a kalácsdarabokra öntöttem az egészet.
Az előmelegített sütőben 45 percig sütöttem, míg szép aranybarna lett az összes kiálló csücsök.
Melegen, vaníliafagylalttal tálaltam.

Dió Bisztró  – (2010. december 30. 19:07)  

Nagyon finoom! Olyan olaszos karácsonyi hangulat, teccik :DD

GasztroRéka  – (2010. december 31. 17:45)  

Kedves Makka!
Boldog Új Esztendőt kívánok!
Sok-sok élményt a bloggal és egyébként is...

szepyke  – (2010. december 31. 19:46)  

Boldog új évet kívánok szeretetben, békességben!

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP