VKF és aktív felejtés

Én nem tudom, ez hogy van, de most meg tök lemaradtam a VKF-ről, pedig direkt figyeltem, mikor lesz, és mégis.

Tegnapelőtt este beáztattam az alapanyagokat a kitalált étkekhez, de tegnap annyi minden más járt a fejemben, hogy egyszerűen elfelejtettem megcsinálni, amit akartam. Bár szerintem ez már tényleg inkább az aktív felejtés kategóriájába tartozik.
Az is igaz, hogy az eredeti öteletem nem ez volt, viszont ahhoz meg nem kaptam rebarbarát, az enyém meg ugyan nagyon virgoncnak néz ki, de mégiscsak cingárak a szárak, sokra nem megyek velük egyelőre. Mondjuk, a csigák lezabálták a múltkor a leveleit, gondolom, az azért nem tett jót neki. Nem is értem a csigákat, végülis a rebarbara levele mérgező, tuti volt egy-két rossz órájuk gyomorilag. Viszont mostantól – nagyon sajnálom, de nem kerülik el a sorsukat – csigairtó van a rebarbara körül (is).
Tehát kitaláltam, hogy csinálok valamit csicseriborsóból és/vagy fehérbabból a VKF-re. Annak rendje és módja szerint be is áztattam őket szombat este, ma reggel meg, ahogy lementem a konyhába, jöttem rá, hogy ja, elfelejtettem az egészet úgy, ahogy van.
Megfőztem mindkettőt, de csak a csicseriborsót használtam fel, igazából tényleg minden jó valamire, mert így nem vekengtem azon, hogy mit találjak ki magamnak mára enni.

BAZSALIKOMOS-PARADICSOMOS CSICSERIBORSÓSALÁTA

1 csésze csicseriborsó
1 fej lilahagyma
2 tk Pesto Rosso
2 db paradicsom, kockákra vágva
2 ek extra szűz olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 ek csíkokra vágott friss bazsalikom
frissen őrölt bors
  A csicseriborsót 2 éjszakás – persze elég 1 éjszaka is – áztatás után puhára főztem sós vízben. Leszűrtem és le is öblítettem, hagytam lecsöpögni, közben langyosra is hűlt.
  A hagymát finomra aprítottam és hozzákevertem a többi hozzávalóval együtt a már tálba rakott csicseriborsóhoz. A tetejére tekertem borsot és 20 percre betettem a hűtőbe.
  Egyébként akár még a meleg csicseriborsót is használhatjuk, mert úgy sokkal jobban magába szívja az ízeket, az a lényeg, ne hidegen használjuk ilyesmire.

  Vesta  – (2009. július 13. 14:33)  

  Szia Makka, küldöd ezt a salátát a VKF-re? Mert még beférsz vele, de akkor dobj egy mailt!

  Makka  – (2009. július 13. 15:35)  

  Jaj, nagyon kedves vagy, Vesta, de nem, mert igazából nem ezt szántam oda, ezt csak úgy összedobtam.
  Majd legközelebb jobban figyelek.:)

  szepyke  – (2009. július 13. 15:52)  

  Ó, de hát miért baj, hogy nem ezt szántad, szerintem ez is megfelel a kritériumoknak! Vagy nem?

  NAPMÁTKA  – (2009. július 14. 15:58)  

  Szóval melegen keverjük hozzá a többit...jegyeztem.
  Nagyon nekem való ez a salátád is, mindig elhatározom, hogy na akkor, megyek, s veszek csicseriborsót, a bevásárlólistámról meg többnyire mégis lemarad. Én is felejtek:)
  Remélem, benevezted a VKF-re!

  Makka  – (2009. július 15. 9:56)  

  Végül nem, akármilyen kedves is volt Vesta az engedményével, merthogy tényleg nem ezt akartam.

  stampoasis (alias nokedli)  – (2009. július 17. 12:33)  

  nagyon tetszik a recept! én kicsit mindig izgulok, megpuhul-e a csicseriborsó. talán a biztonság kedvéért legközelebb majd 2 éjszakára áztatom be.

  Makka  – (2009. július 17. 20:14)  

  Én azt vettem észre most a csicseriborsóval kapcsolatban, hogy hiába a 2 éjszakás áztatás, ugyanúgy jó 1 óra főzés kell neki, míg megpuhul.

  Megjegyzés küldése

  Related Posts with Thumbnails
  Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

    © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

  Back to TOP