Tészták 30 percben 2.

Mindenütt befejeződött a sorozatidény, de azért mostanában is lehet csemegékre bukkanni. Pl. a Showtime új eredeti szériája, a Nurse Jackie, főszereplő Edie Falco. Egyelőre még csak a pilotot láttam, de nagyon ígéretes. Ahogy a Showtime saját gyártásainál megszokhattuk, ez is meglehetősen cinikus. Kíváncsi vagyok, mit tudnak kihozni egy újabb kórházas sorozatból.
Aztán találtam egy másikat is a BBC One-on, Hope Springs a címe. Négy rovott múltú angol nőszemély kalandjai egy eldugott skót felföldi faluban. 3 millió fontot loptak az egyikük férjétől és ahelyett, hogy Barbados-on landoltak volna, kénytelenek voltak a hamis útlevelek hiányában északi irányba elindulni. A filmben a romantika mellett azért szép számmal hullanak az emberek.

Az ilyen néznivalók előtt érdemes a gyorsan összedobható tészták közül csinálni egyet, mire az aktuális epizód lejön a netről, készen is van. Aztán lehet a gép elé ülni egy tányérral, lábat asztalra rakni és jól szórakozni.

Valamelyik nap szereztem woktésztát, ami nagyon hasznos dolog, mert nem kell főzni, elég egy kevés folyadék hozzá, és 4-5 perc múlva készen van.

KÍNAI GOMBÁS CSÍPŐS-SAVANYÚ TÉSZTA
 • 250 g woktészta
 • 50 g vegyes szárított gomba (pl. shiitake, fafülgomba, fodros rezgőgomba, ezüst rezgőgomba)
 • 2 db piros chili
 • 2 gerezd fokhagyma
 • 16 szem gyöngyhagyma – ecetes
 • 2 ek olaj
 • ½ csésze zöldborsó
 • 300 g brokkoli
 • 3 ek szójaszósz
 • 1 tk szezámolaj
 • só, bors

A gombát annyi forrásban levő vízbe raktam, amennyi ellepte. Letakarva hagytam állni 20 percet.
Közben mindent a kezem ügyébe készítettem, mert amikor a gomba eleget ázott, már csak 5-6 perc kellett és kész volt az étel.
Egy wokban felforrósítottam az olajat, rádobtam a felaprított fokhagymát és chilit, átpirítottam. Beleraktam a gyöngyhagymát – ez adja az enyhe savanyú ízét az ételnek – azzal is átkevertem. Következett a borsó és a brokkoli meg a lecsöpögtetett gomba. Kicsit pirítottam, aztán rászórtam a tésztát is. Öntöttem rá kb. 200 ml vizet, beleraktam a szójaszószt, sóztam, borsoztam. Állandóan kevergetve hagytam, hogy a tészta felszívja az összes folyadékot, ez tényleg kb. 5 percig tartott csak. A végén rácsepegtettem a szezámolajat. Ha lett volna itthon friss korianderzöld, biztos rakok rá, mert nagyon szeretem a friss ízét.

duende  – (2009. június 11. 22:38)  

Ez szuper jó! :) Az étel is, meg az is, hogy éppen azon gondolkodtam tíz perce, mit vacsizzak. És a wok és valami keleti takarmány mellett döntöttem. Mindjárt le is gyártom! :))

szepyke  – (2009. június 11. 23:01)  

Keleti takarmány :DDD

Makka! mi van a szavazással? Meddig kell nyomni a kommenteket? Nem kellene megint megfuttatnod?????

Makka  – (2009. június 12. 9:03)  

Duende, sikerült este jóllalkni?:)

Szepyke, képzeld, arra kellett rájönnöm, hogy a versenyt hirdető blogján a hozzászólások sorszámát fogják kisorsolni, annak alapján hirdetnek nyertest. Vagy nem olvastam el annak idején elég figyelmesen, mi volt leírva, vagy változtattak, de szerintem az előbbi áll.
Úgyhogy elkezdtem vizualizálni, hogy a 8-8-8-8-8-as hozzászólást sorsolják ki.:-DD Az vagyok én.:))
Viszont az argentínokhoz és a spanyolokhoz képest sehol nem vagyunk a magyar öteleteléssel, mert sokan két kommentet is hagynak. Azért, remélem, azokat kiszűrik vagy diszkvalifikálják a furmányos versenyzőt.:)

szepyke  – (2009. június 12. 9:51)  

Nahát! Egy spanyolnak és egy argentínnak is van olyan furmányos oldala, mint egy magyarnak??? Meglepő! Akkor a 8-as számra kell erősen gondolni? És hányadikán sorsolnak???

duende  – (2009. június 12. 10:07)  

Nem... Képzeld, elment a villany jó 2 órára...

napmátka  – (2009. június 12. 19:06)  

Nagyon klassz! Szeretem a tésztát, pláne ha gyors és kínai! Viszont be kell vallanom, a woktésztát még nem próbáltam. Itt lesz az ideje!:)
(Nagyon jó a marketingje is az ételeidnek: úgy értem,én is elképzeltem, ahogy feltett lábakkal valami jó kis film előtt falatozom ezt a tésztát - s máris megkívántam az egészet...:)

Makka  – (2009. június 12. 19:21)  

Szepyke, igen, a 8-as.:)) Most 15-ig lehet részt venni, gondolom utána pár nappal. Valószínűleg a jövő héten kiderül.

Jaj, Duende, de remélem, azért éhen nem maradtál?
Épp a múltkor gondolkodtam el egy ilyen áramkimaradás kapcsán, hogy menniyre ki vagyunk szolgáltatva. A régi lakásomban legalább a túzhely gázzal ment, ilyen esetekben egészen hangulatos gyertyafényes főzést csaptam néha.
De ahol most lakunk, még fűteni sem tudunk, ha nincs áram. Nincs melegvíz se stb.

Napmátka, én most ezt a tésztát az Aldiban vettem, ha van a közeledben, érdemes benézni, egészen jó dolgokat lehet kapni, én nagyon elégedett vagyok velük. Főleg az áraikkal.

KennyT  – (2009. június 13. 7:14)  

Szia Makka, wow, you use chopsticks!! Bravo!

Makka  – (2009. június 13. 9:30)  

Szia, Kenny!

For Chinese or Chinese-ish meals always.:)

Makka  – (2009. június 13. 9:31)  

Napmátka, jó ez a "marketing" megjegyzés.:)) Sosem gondoltam volna, hogy képes vagyok rá.:))

napmátka  – (2009. június 14. 20:15)  

Köszi az ötletet! Van errefelé egy Aldi, még nem néztem meg, valamelyik nap beugrok. (Párom Németországban a leggyakrabban náluk vásárolt - akkor még nem voltak itt ilyen üzletek.)
Marketing: én nagyon keveset tanultam (csak kiegészítő tárgyként), de úgy tudom, hogy a mai trend szerint az életérzést kell eladni, nem magát a terméket. Vagyis nem elég elénekelni, hogy milyen jó is a kolbász... Erre gondoltam, hogy Neked nagyon megy - mármint hozzákapcsolni azt a bizonyos életérzést az egyébként is finom fogásokhoz!:)

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP