Ribizlidzsem Camparival

Megint előbb járt az egerem, mint az eszem, az előbb elfelejtettem a Camparis ribizlidzsem receptjét. Nem egy bonyolult darab, viszont nagyon-nagyon finom. Jól jött ez a mai sütés, mert így kiderült számomra, hogy a ribizlidzsem éppen kifogyóban, kell majd csinálnom.


RIBIZLIDZSEM CAMPARIVAL
  • 1 kg piros ribizli (de lehet vegyesen is)
  • 750 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
  • 2 tk vanília paszta
  • 100 ml Campari
A ribizlit alapos mosás után lecsöpögtetem, és egy villa segítségével leszedem a száráról, majd egy fazékba rakom. A zseléfixet elkeverem 2 ek cukorral és a gyümölcshöz adom a vanília pasztával együtt. Hirtelen felforralom, majd állandó keverés mellett hozzáadom a többi cukrot is. Kevergetve forralom még 1-2 percig. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a Camparit, és azonnal kis dzsemes üvegekbe töltöm.

napmátka  – (2009. március 7. 20:37)  

El sem tudom képzelni, milyen ízű lehet ez a dzsem a Camparival, de nagyon izgat, ribizliérés idején kipróbálom!

Makka  – (2009. március 7. 23:09)  

Szinte nem érezhető a Campari keserűsége, a cukormennyiség elegendő az ellensúlyozására, viszont jól kihozza a ribizli fanyarságát.
Én minden dzsembe rakok valami alkoholt, úgy képzelem, azzal tartósítom.:) Mert általában megpróbálom minél kevesebb cukorral csinálni és nagyon gyorsan, hogy megmaradjon a gyümölcsök íze.
Ha csinálsz, majd írd meg, hogy ízlett, kíváncsi vagyok.:)

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP