Filmajánló

Tegnap megnéztem a Cranford című filmet. Egyhuzamban mind az öt részt. Olyan, mint egy könyv, amit nem lehet letenni. Aki utálja az ömlengést, az most ne olvasson tovább. 

Egyszerűen csodálatos! Csodásak benne a színésznők – Judi Dench egyébként is a szívem csücske, a szerepek, a történet, minden csodás benne. 
Cranford egy Cheshire-i kisváros, az 1840-es években vagyunk. Miss Deborah, egy igen józan gondolkodású idős hölgy szigorú szemmel vigyázza a városban lakó hölgyek és urak etikus és erkölcsös viselkedését, a húgával, Miss Mattyvel laknak egy kis házban, éppen egy régi barátnőjük leányát várják vendégségbe. És ha ez még mind nem lenne elég izgalom, azt is meg kell élniük, hogy egy fiatal és igen jóképű orvos érkezik a városba, nem kis felfordulást okozva a kevésbé meglett vénkisasszonyok körében. Van minden, ami kell, barátság, az igen jó fajtából, hűség, önfeláldozás, megbocsátás, megértés, harag, árulás, félreértés, komédia, testvéri szeretet, nagy veszteségek és szomorúság, szépség, szilárdság és állhatatosság, bátorság, szerelem, szóval minden, ami kell az élethez. A fiatal szerelmesek nagyon szerelmesek és tiszta szívűek, az idősek pedig szerelmesek a sírig, akármi érte őket az életben. A cranfordi vénkisasszonyok persze az ember agyára tudnak menni bizonyos dolgokban, pletykálnak, nem akarnak semmiféle változást, pláne nem haladást, de aztán megmutatják, milyen, amikor tényleg törődnek egymással az emberek.
Aki valami lassúra, de mégis izgalmasra, megindítóra és szépre vágyik, valami nagyon finoman feministára, csak bátran álljon neki az öt résznek.(A YouTube-on valamiért csak japán felirattal találtam részleteket.)

Zaira  – (2009. január 20. 18:43)  

Ez valamiért rendszeres. Japán vagy koreai föliratok. Vagy spanyol szinkron! Az se rossz! :-)))

Makka  – (2009. január 20. 19:35)  

Ja, tényleg, volt még spanyol szinkronnal is mindez, gondoltam, azt azért mégse.:)

Zaira  – (2009. január 21. 17:35)  

Pedig szép nyelv az is! :-)))

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
Recepjeim, fotóim, egyéb írásaim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetők más oldalakon vagy nyomtatásban. Ez alól kivételt képeznek azok a gyűjtőoldalak, ahol nem közlik az egész írást, hanem csak annak első pár sorát és a folytatásért a blogomra kattint az olvasó.

  © Blogger template Shush by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP